Nieuwsbrief over het Corona virus

Nieuwsbrief 19 maart 2020

Covid 19 – Wat u zelf kunt doen.

We worden in deze tijd geconfronteerd met de gevolgen van het Corona virus. Velen maken zich zorgen. ‘Wat gaat dit voor mij en mijn geliefden betekenen?’ Mensen werken zoveel mogelijk thuis, kinderen en jongvolwassenen krijgen vanaf maandag via thuisprogramma’s les, grote evenementen worden afgelast. De zorg draait op volle toeren. De maatschappij lijkt stil te vallen. Maar niet iedereen wordt ziek. Virussen en bacteriën kunnen je alleen ziek maken wanneer de omstandigheden daar gunstig voor zijn. Met andere woorden, wanneer ons immuunsysteem niet optimaal werkt. Belangrijk is een goed werkend afweersysteem.

In deze nieuwsbrief wil ik je graag enkele tips geven hoe de eigen afweer te versterken en zo minder vatbaar te worden voor het virus (of in geval van besmetting sneller te herstellen):

 • Zorg voor gezonde en gevarieerde voeding, liefst biologisch.
 • Drink voldoende. Liefst vaker kleine beetjes, bij voorkeur warm.
 • Beweeg buiten in de frisse lucht en dan vooral in de natuur.
 • Slaap voldoende en zorg voor ontspanning.
 • Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden.
 • Zoek de juiste balans. Laat je wel informeren maar laat je niet overspoelen door alle informatie rondom dit onderwerp.

Homeopathisch verhoog je je weerstand door een constitutiegeneesmiddel, wat individueel wordt uitgezocht door een erkend homeopaat. In de meeste gevallen werkt dit doorgaans als een betrouwbare bescherming.

En mocht je toch ziek geworden zijn kunnen homeopaten bij acute klachten (keelpijn, hoest, koorts, ontstekingen etc.) met een ‘acute behandeling’ snel en duurzaam voor verlichting van de klachten zorgen. Meestal is er binnen een dag resultaat en of een verbetering van de klachten merkbaar. Dit is mogelijk middels een telefonisch consult, waarna het homeopathische middel per post verzonden of opgehaald worden kan.

Vraag steun wanneer je hulp nodig hebt.

Je kan zelf veel doen om je gezondheid optimaal te ondersteunen.

Je kunt immuun versterkende voeding inzetten.

 • Vlierbessen (thee/sap etc.).
 • Gember (verse gember thee of als kruid in gerechten).
 • Verse kruiden, zoals tijm, koriander, basilicum etc, dezezitten vol met vitaminen en mineralen.
 • Knoflook.
 • Extra vitamine C

Interessante algemene aanvullende informatie:

Deze website houdt de statistieken in de gaten. Ook hier is duidelijk dat de meeste mensen die erg ziek zijn bijna altijd iets anders onder de leden hebben en zeker geen optimale gezondheid (existing conditions) hebben.: https://informationisbeautiful.net/…/covid-19-coronavirus-…/

Als laatste wil ik je graag meegeven dat angst een mens ook kan verzwakken, dus vergeet niet diep door te ademen en naast alle voorzorg ook vertrouwen te hebben in het zelfhelend vermogen van de mens.

Hartelijke groeten,

Wilma van de Wal-Muusse

2 gedachten over “Nieuwsbrief over het Corona virus”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontem-homeopathie