Herfst, het seizoen voor verkoudheid en griep!

Herfst

Het seizoen voor verkoudheden en griep!

We hebben een mooie lange zomer gehad. Veel zonuren en kunnen genieten van het buiten zijn. Nu de herfst weer aanbreekt, we allemaal weer druk zijn en de scholen weer zijn begonnen, vertonen zich vaak de eerste tekenen van verkoudheden en griep bij jonge en oud.

Verkoudheid is een ontsteking van de bovenste luchtwegen (neus, bijholtes en keel), veroorzaakt door een besmettelijk virus. Door hoesten, niezen of contact via de huid (hand geven, zoenen) wordt het virus makkelijk doorgegeven, vooral op plaatsen waar veel mensen dicht bij elkaar zijn of waar slecht geventileerd wordt. Een verminderde weerstand zorgt ervoor dat je sneller een verkoudheid kunt oplopen.

Wat kan je zelf doen?

Door voor een goede weerstand te zorgen en gezond te eten kun je je enigszins wapenen tegen verkoudheid. Kleine kinderen hebben nog niet zoveel weerstand opgebouwd en worden daarom vaker verkouden dan volwassenen. Weerstand kan je vergroten door een homeopathische behandeling.

Toch verkouden of griep?

Leg je klachten aan je homeopaat voor. Op de voor jou specifieke klachten, zoekt de homeopaat een homeopathisch geneesmiddel voor je uit.

Ben je gevoelig voor verkoudheden of snel bevattelijk voor griep? Maak dan een afspraak. Een homeopathische behandeling bevorderd je werkt gezondheid!

Bekijk het onderstaande filmpje over wat homeopathie voor je kan doen bij verkoudheid en griep:

https://youtu.be/SIKw6PrVwu4

2 gedachten over “Herfst, het seizoen voor verkoudheid en griep!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontem-homeopathie