PMS, Menstruatiepijn en overgangsklachten

Heb je al langere tijd last van klachten rondom de menstruatie? Blijft deze weg of is deze juist overvloedig en erg pijnlijk? Beheersen migraine, sombere gevoelens en emoties jouw leven rondom de menstruatie? Of is het juist ‘de overgang’ die met verschillende klachten je vrijheid beperkt?

PMS (premenstrueel syndroom) en menstruatiepijnen zijn veel voorkomende klachten. De menstruatie veroorzaakt bij uitstek klachten die heel verschillend kunnen worden ervaren. De ene vrouw ervaart en beleeft haar klachten op een totaal ander manier dan de andere vrouw. Zien we bij de ene vrouw ieder maand pijn, irritatie en wisselende stemmingen optreden, kan de andere vrouw klachten als migraine, sombere gedachten en een opgeblazen gevoel ervaren en beleven. Bij sommige meisjes blijft de menstruatie uit (amenorroe), of is er juist een heel heftige menstruatie (menorragie, metrorragie) met veel pijn (dysmenorroe). En dit zijn nog maar enkele voorbeelden en van de vele klachten die kunnen optreden rondom de menstruatie.

De klassiek homeopaat gaat dieper in op jouw individuele klachten. Door heel precies te kijken naar die symptomen die specifiek voor jou belemmerend zijn kan ik, als klassiek homeopaat, het juiste geneesmiddel voor je uitzoeken. Ik gebruik daarvoor alle opvallende verschijnselen die jou maken tot wat je bent. Juist al díe verschillende symptomen gebruik ik om het juiste homeopathische geneesmiddel te vinden.

Naast die specifieke klachten kijk ik naar ‘heel de vrouw’. Dat houdt in dat in mijn zoektocht naar het voor jou juiste middel bijvoorbeeld ook kijk naar hoe het gesteld is met de spijsvertering, het slaappatroon, de voedingsvoorkeuren en hoe je in het leven staat. Deze holistische benadering maakt de klassieke homeopathie uniek. Het individueel gekozen geneesmiddel geeft een prikkel aan je levenskracht die zelf even niet in staat is om op een adequate manier te reageren. Door deze prikkel wordt je zelf genezend vermogen aangesproken en is het mogelijk dat je je algeheel beter gaat voelen en de klachten verminderen. Ik volg, samen met jou, het proces heel nauwkeurig en stel dosering en/ of geneesmiddel bij wanneer dat blijkt nodig te zijn bij verandering van de ervaring en beleving.

Dat deze manier van behandelen wel degelijk zin heeft, kan je lezen in het artikel in bijgevoegde link. Op de site van de Vereniging Homeopathie vind je verschillende (internationale) artikelen die handelen over homeopathie en genoemde klachten.

Overgangsklachten
Net als klachten rondom de menstruatie zijn vele vrouwen rondom de overgang bekend met overgangsklachten. Bijna zoveel dat we zijn gaan denken dat het er gewoon bij hoort. Vele van deze klachten belemmeren de vrouw in deze levensfase ernstig in het dagelijks functioneren.

We kennen allemaal de verhalen van opvliegers, nachtzweten, mentaal/ emotionele klachten en slapeloosheid. In een later stadium horen klachten zoals blaasproblemen en verzakkingen, botontkalking en pijnlijke gewrichten ook binnen deze categorie. Is het niet van de verhalen van anderen, dan wel uit eigen ervaring.

Eerder beschreef ik dat de klachten voor iedere vrouw anders kunnen zijn. niet alle vrouwen met overgangsklachten hebben dezelfde klachten of belevingen. Ervaring en beleving van deze klachten behoren dan ook individueel te worden behandeld.

Homeopathie heeft een goed effect op klachten die in deze levensfase kunnen ontstaan. Uiteraard zal de klassiek homeopaat kijken naar de specifieke symptomen waar je last van hebt. Zoals bij alle chronische aandoeningen zoek ik als klassiek homeopaat, naar dát specifieke homeopathische geneesmiddel dat het beste bij jouw individuele klachten aansluit. Je klachten behandelen en gezondheid bevorderen is waar de homeopathie naar streeft.

Dat deze manier van benaderen ook voor deze klachten zin heeft blijkt uit de verschillende onderzoeken die gepubliceerd zijn. Het positieve effect van het gebruik van homeopathische geneesmiddelen tijdens de overgangsjaren wordt beschreven in b.v. een artikel in bijgevoegde link: https://www.vereniginghomeopathie.nl/wetenschap/onderzoek-homeopathie-bij-de-overgang

Ik begon met: ”Heel de vrouw”. Inmiddels begrijp je dat ik “heel” bedoel in de zin van totaal, voor de klachten die zich voor kunnen doen in de verschillende fases van haar leven met totale aandacht voor haar unieke zijn. Maar ook ‘heel’ in de zin van ‘heel maken’; het bevorderen van jouw algehele welzijn en je gezondheid.

Herken je de bovenstaande klachten en ben je nieuwsgierig geworden naar wat homeopathie voor jou kan doen?

Een kennismakingsconsult van een kwartier is gratis  (Ook mogelijk via Skype, Face-time of WhatsApp video)

Pontem-homeopathie