Chronische vermoeidheid en burn-out klachten

Misschien herken je het. Je bent de hele dag moe. Slaapt en wordt al moe wakker. De vermoeidheid wordt niet beter door slapen. Je hele lijf doet er zeer van; de gewrichten zijn pijnlijk en de spieren doen zeer. Je krijgt klachten van vergeetachtigheid. Elke middag rol je om van de slaap en je kunt niet meer zonder dat middagdutje…

Chronische vermoeidheid kan zo heftig zijn dat dagelijkse activiteiten als school of werk steeds moeilijker worden. Bij het ontwaken is iemand vaak al moe en dat houdt soms de hele dag aan; slapen maakt het niet beter. Klachten verergeren vaak bij lichamelijke inspanning of bij stress. Naast de vermoeidheid kunnen o.a. klachten ontstaan als spierpijn, een slecht geheugen en pijn in gewrichten.

Naar de oorzaken van deze klachten is veel onderzoek gedaan. Echter is er geen eenduidige oorzaak bekend. Chronisch vermoeid zijn kan ontstaan na b.v. infectieziekte. Men knapt niet op na een griep of na een infectieziekte zoals de ziekte van Pfeiffer. Maar chronische vermoeidheid kan ook ontstaan door een slaapstoornis, een depressie of voortdurende overbelasting. Sommige mensen die chronisch vermoeid zijn hebben vaker last van een allergie of van hormonale afwijkingen (zoals een traag werkende schildklier). Bij vrouwen komt chronische vermoeidheid anderhalf keer vaker voor dan bij mannen. Ook komt het vaker voor binnen eenzelfde familie.

Wat kan homeopathie voor je doen?
Homeopathie blijkt bij uitstek geschikt om bij chronische vermoeidheidsklachten het herstelvermogen van het lichaam te prikkelen. In de anamnese bespreken we je klacht uitvoerig en ga ik dieper in op jouw individuele ervaringen en beleving van je klachten. Door heel precies te kijken naar die symptomen die specifiek voor jou belemmerend zijn kan ik, als klassiek homeopaat, het juiste geneesmiddel voor je uitzoeken. Ik gebruik daarvoor alle opvallende verschijnselen die jou maken tot wat je bent. Juist al díe verschillende symptomen gebruikt ik om het juiste homeopathische geneesmiddel te vinden.

Vooral chronische vermoeidheid die voortkomt uit een infectieziekte reageert goed op homeopathie. De energie neemt sneller toe en het herstel gaat aanzienlijk vlotter dan bij alleen rust.

Herken je de bovenstaande klachten en ben je nieuwsgierig geworden naar wat homeopathie voor jou kan doen?

Een kennismakingsconsult van een kwartier is gratis. (Ook mogelijk via Skype, Face-time of WhatsApp video)

Burn-out klachten

Burn-out is een psychologische term voor het gevoel helemaal opgebrand te zijn en geen energie of drive te hebben voor het volbrengen van de dagelijkse werkzaamheden.

Burn-out komt steeds vaker voor, juist ook op jonge leeftijd. Je zou het kunnen omschrijven als een vorm van emotionele en fysieke uitputting. Vooral mensen die emotioneel veel van zichzelf geven, zijn vaak het slachtoffer. Een burn-out is vaak werk gerelateerd, maar dit hoeft niet.

Burn-out ziet men ontstaan door een lange periode van overbelasting. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het ontstaan van de klachten kan soms enkel jaren duren. Of iemand in een bepaalde situatie overbelast raakt is niet alleen afhankelijk van de grootte van de belasting maar ook van de wijze waarop mensen met de belasting omgaan en het karakter.

Mensen die hun werk heel goed willen doen, hard werken en plichtsgetrouw zijn, hebben bijvoorbeeld een grotere kans om in een situatie van chronische overbelasting terecht te komen. De lat ligt te hoog en er is geen tijd voor herstel. ’s Morgens bent u vaak niet uitgerust. Na het weekend of een vakantie bent u nog steeds moe. U bent prikkelbaar, kunt slecht tegen drukte of harde geluiden en bent snel boos, verdrietig of somber.  Er komt veel minder uit uw handen dan voorheen terwijl u zich vaak opgejaagd voelt. Concentratie is lastig. Allemaal klachten die passen bij een burn-out.

Het gevolg van de chronische overbelasting is dat men steeds meer moeite heeft goed te functioneren. Om dit functioneren op peil te houden moet men steeds harder werken. Hierdoor neemt de belasting geleidelijk toe en ontstaat er een neerwaartse spiraal.

Wat kan homeopathie voor je doen?
Homeopathie helpt bij het herstel. Homeopathie herstelt je zelf genezend vermogen en zorgt dat lichaam en geest weer beter gaan functioneren. U bent weer in staat de juiste keuzes te maken. Je bent b.v. niet meer op ieder moment voor iedereen bereikbaar. Kiest voor meer rustmomenten in je leven. Herstel gaat soms met kleine stapjes. Samen volgen we het proces van herstel nauwkeurig en ik stel zo nodig de behandeling bij door de sterkte van het geneesmiddel bij te stellen of, wanneer de symptomen en verschijnselen die aangeven, te kiezen voor een ander, op dat moment geschikter homeopathisch geneesmiddel. Door geleidelijk weer op te bouwen krijgt u een steviger fundament en bent u alerter op signalen die een nieuwe burn-out kunnen inleiden. Ik help u graag, neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Herken je de bovenstaande klachten en ben je nieuwsgierig geworden naar wat homeopathie voor jou kan doen?

Een kennismakingsconsult van een kwartier is gratis. (Ook mogelijk via Skype, Face-time of WhatsApp video)

Pontem-homeopathie